"Mä haluun munkkeja, munkkeja, niitä mis on reikä. Suuria makeita, niitä mis on reikä. Kun mä tuun sun luoksesi niin en tahdo syödä maksamakkaraa. Mä haluun munkkeja ...". Näin ihanaa laulua meän kesimmäinen lauloi 2-vuotiaana (8 vuotta sitten).

Eka kertaa tein hillomunkkeja (mansikkamarmeladia) ja HYVIÄ olivat, minusta jopa mehevämpiä ja makeampia ko perinteiset niitä mis on reikä :). Teen munkkitaikinan tällä seuraavanlaisella ohjeella, ja se on otettu KodinKuvalehdestä vuonna 1 ja 2.

 

OHJE:

½l maitoa

50g hiivaa

1 muna

1rkl kaardemummaa tai 1 sitruunan raastettu kuori

1½ dl sokeria

2 tl suolaa

1dl öljyä tai 100g margariinia tai voita

12 dl vehnäjauhoja

 

Tämä ohje poikkeaa tavallisesta pullataikinasta jonkin verran ja taikina saa jäädä löysähköksi. Testasin myös tehdä munkkeja kahdella eri tyylillä, kauniimmat tuli silleen et pyöritin taikinan pikkupalloiksi ja reikä tulee etusormien välissä pyörittelemällä ja sit vasta kohotetaan. Toiset tein silleen et ekkana kohotin pikkupullat ja sit vasta tein reiän. Mulla muutenkin kohosi taikina joka välissä liikaa ko syötiin ja nukutin kuopuksen kohotusten välissä.

 

IHANATA VAPPUA KAIKILLE!