IMG_9584.jpg

 

Tein elämäni ensimmäistä kertaa Kay Lime Pie leipomusta, olen joskus tehnyt kyllä piirakkaaa mihin keitettiin sitruunainen kiisseli täytteeksi ja kermavaahtoa laitettiin samalla lailla koristeeksi. Ohjeen olen ottanut Maku-lehden nettisivustolta. Pohjasta jättäisin sokerin kokonaan pois, on muutenkin makeaa. Täytteessä vaahdottaisin ensin keltuaiset ja lisäisin vaahdon joukkoon kondensoidun maidon ja muuta ainekset. 
 

LIMETTITÄYTE

KORISTELUUN

 

  • Valmista Key Lime Pie näin:

    Tee pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

    Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.

    Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.

    Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.

    Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.

    Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset munakkaaseen.

    Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri.

    Kaada täyte pohjalle.

    Kypsennä limettitorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.

    Jäähdytä limettipiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

    Siirrä limettipiiras tarjoiluvadille.

    Koristele Key Lime Pie vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limettilohkoilla.