IMG_4055.jpg

 

Syntymäpäivätarjoilun suhteen sain aika tavalla vapaat kädet. Pikkusuolaiseksi tein näitä ihania feta-aurinkokuivattu tomaatti-baby pinaattimuffinsseja.

MINIMUFFINSSIEN OHJE:
12 isoa tai n. 40 kpl minimuffinssia

1. kulho
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

2. kulho
2 munaa
2dl maitoa
75g voita

3. kulho
sipulia pilkottuna
baby pinaattia silputtuna
75g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
75g fetajuustoa pilkottuna (Apetina Classic mausteöljyssä)
½tl musta- tai maustepippuria
oreganoa

Yhdistä kulhot 1. ja 2., lisää kulho 3. ja sekoita. Paista muffinssit muffinssivuoassa ilman paperista vuokia 175 asteessa n. 15-18 minuuttia. 


PIENET BROILERIPIIRAKAT
12 piirakkaa isossa muffinssivuoassa

1 paketti (400g) piirakkataikinaa (pakaste) tai tee rahka-voitaikina
täyte:
broilerin rintafileitä pilkottuna, paistettuna ja maustettuna
säilykeananasta
aurajuustoa
ruohosipulia
2½dl ruokakermaa
1½dl juustoraastetta
2 munaa
voiteluun:
1 muna

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan, kauli taikina suorakaiteeksi (30cm x 40cm), ja leikkaa levy 12 yhtäsuureen palaan (10cm x 10cm). Asettele taikinaneliöt muffinssipellin koloihin (laita suikaleet leivinpaperia ristiin ensin koloihin - helpompi nostaa valmiit muffinssit pois), voitele reunat ja esipaista n. 10 minuuttia. Laita täytteitä koloihin tasaisesti ja kaada lopuksi ruokakerma-muna-juusto-pippuriseos päälle. Paista piirakoita 200 asteessa n- 25minuuttia. 
 

IMG_4036.jpg