Tänään meillä juhlittiin taas, tällä kertaa miehen syntymäpäiviä. Meillä on muuten 13 päivää ikäeroa ja ollaan lapsille kerrottu semmosta legendaa et olemme tavanneet jo sairaalassa - ollaan maattu viereisissä sängyissä ja kateltu jo silloin toisiamme ja huhuilleet. Silloin 60-luvullahan vauvat olivat enimmäkseen vauvalassa lastenhoitajien hoivissa. Meillä tarjottiin tänään täytekakun sijasta voileipäkakkua ja kala sellaista; kolme väliä ja keskimmäisessä munavoi ja kahdessa kalatäyte. Tää oli sit mun eka kalavoikkari, en oo muutenkaan hirveen monta voileipäkakkua tehny ja aina silloinkin samalla reseptillä.

 

OHJE:

8 siivua moniviljapaahtoleipää

8 siivua ruispaahtoleipää

maitoa kostutukseen

1 täyte:

200g kevyt ruohosipulituorejuustoa

n. 150g kevyt ranskankermaa 12%

2 rkl Remoulade-kastiketta

sitruunapippuria

tilliä

n. 180-200 g savustettua lohta

2 täyte:

4 munaa

kevytlevitettä

raejuustoa

ruohosipulia

suolaa

päällä:

400g kevyt valkosipulituorejuustoa

kevyt majoneesia

n. 50g kevyt ranskankermaa 12%

graavilohta, kirsikkatomaatteja, salaattia, tuorekurkkua, säilykekatkarapuja, tilliä

 

Oli kyllä erittäin hyvää voikkaria, tuo päällinen oli vaan aika lötköä ja oli siinä ja siinä et sain reunat peittoon ja pursotettua tähtiä/kukkia vai mitä ne nyt on. Graavilohi oli tarkoitus kääriä kauniille ruusukkeille, mutta hirveässä hopussa nuo tuohon lätkin - lapsukaiset tulivat just sisälle ja kuopus lompsi hiekkasilla kumisaappailla pitkin kämppää ;) - huh, huh!