Tänään herkuttelimme hyydykeleivoksilla. Nämä kyseiset kappaleet olen tehnyt jo toista viikkoa sitten pakkaseen. Tyttöparhaan syntymäpäiväkakusta jäi kermavaahtoa niin paljon et se piti käyttää jotenkin ja innostuin sit näitä tekemään. Nuo Lidl:n silikonivuoat ovat tähän homman kyllä tosi hyviä, ovat sopivan lötköä materiaalia et niistä on helppo leivokset ottaa irti. Näihin olen käyttänyt aineksia sen mukaan mitä kaapista löytyi ja hyviä näistä tuli.

 

OHJE (12 kpl):

4 munan kääretorttupohja

valko- ja tummaa suklaata

1 prk FloraVispiä

1 prk maitorahkaa (pieni purkki)

1 rkl omenamarmeladia +  1 rkl appelsiinimarmeladia

½ dl mariannerouhetta

½ dl tomusokeria

½ dl sitruunamehua

6 liivatelehtiä

kostutuslientä (esim. maitoa tai mehua)

 

  1. Tee kääretorttupohja ja anna sen jäähtyä.
  2. Sulata suklaat eri astiassa ja levitä teelusikalla kahteen eri vuokaan suklaa (n. 2tl/kolo). Laita pakkaseen jähmettymään.
  3. Tee täyte.
  4. Ota juomalasilla sopivan kokoiset palat kääretorttupohjalevystä.
  5. Laita silikonivuoat tasaisen alustan päälle esim. tarjottimelle.
  6. Täytä silikonivuoan kolot täyteellä ja laita päälle kakkupala. ja kostuta ne.
  7. Laita leivokset pakkaseen jähmettymään. Voit ottaa sulamaan aina tarvitsemasi määrän.

  

Täytettä ja torttulevyä jäi hiukan yli. Tein niistä meille kahviherkuttelukakun posliinitarjoiluastiaan (alle torttulevyä - kostutetta - täytettä - torttulevyä - kostutetta ja sit kelmu päälle ja jääkaappiin hyytymään).