Meillä tehtiin Uuden Vuoden aaton juhlapöytään ensimäisteä kertaa nakkikääröjä. Olen tämmösiä vastaavia syönyt eka kerran varmaan jo kymmenen vuotta sitten miehen serkkutytön syntymäpäivillä. Mie en erityisemmin pidä nakeista (enkä makkarasta muutenkaan) enkä voi- tai lehtitaikinaleivonnaista ja se on varmaan syy ettei meillä ole tämmösiä ennen näkynyt :).

Lapset tykkäsivät kovasti. Mulla nämä kääröt vaan pääsivät jäähtymään liikaa ennen syömistä ... mulla tää aikataulutus meni hiukan mönkään ko tajusin ottaa pakasteesta liian myöhään/yhtä aikaa sulamaan taikinat (sekä piirakkataikina että torttutaikinalevyt) ja toinen niistä sulaa nopeampaa.

 

OHJE:

torttutaikinalevyjä

ketchuppia

nakkeja

kanamuna voiteluun

 

  1. Sulata torttutaikinalevyt ohjeen mukaan. Kauli niitä hiukan pidemmiksi, leikaa kolmeen osaan.
  2. Levitä päälle ketchuppia ja rullaa nakki väliin. Nipistä hiukan saumakohtaa ja aseta se rullan alle.
  3. Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

 

Tuonne väliinhän vois laittaa vaikka pizamaustetta, juustoviipaleen tai sivellä taikinalevyn tuorejuustolla. Mie leikkasin nakkien päät nauraviksi :).