Tänään on meillä tiedossa oikein mukava päivä/ilta. Menemme lasten toiseen mummolaan yökylään ja me (äiskä ja iskä siis) karataan sit jossain välissä viettämään iltaa yhdessä. Uskokaa tai älkää me mennään maaliskuussa viettämään meidän 10- vuotis hääpäivää elikkä ruokailemaan johonkin ihanaan paikkaan, hääpäivä oli siis kesäkuun lopussa ;)! Tämä ruokailu on ollut mielessä jo kesästä asti, mutta nyt vasta pääsee toteutukseen.

Hokasin torstain kauppareissulla et tekaisen mummolaan jonkun hyydyke kakun tuliaisena, en vaan millään keksinyt et minkälaisen. Ostin sit vaniljaisia tuotteita ja tämmönen tästä tuli.

Pohja:

  • 2 munaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 1 prk Flora Vispiä
  • 1 prk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prk Vanilja tuorejuustoa
  • 60 g valkosuklaata
  • 1 dl tomusokeria
  • 1½ dl puolukkasurvosta
  • ½ dl puolukkamehua
  • 6 kpl liivatelehtiä

     

Koristeet:

  • valkosuklaata
  • FloraVispiä + rahkaa
  • sokerihelmiä

     

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Leikkaa kakkuvuokaan (n. 22-24cm) pohjan kokoinen pala ja voitele vuoan reunat. Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15-20 min kunnes se on kypsä. Anna pohja hiukan jäähtyä.
  2. Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike eri kulhoissa ja yhdistä vaahdot. Lisää joukkoon tomusokeri, tuorejuusto, puolukkasurvos ja sulatettu + jäähdytetty valkosuklaa.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuumenna puolukkamehu ja sulata vedestä pursitetut liivatelehdet mehuun. Anna hiukan jäähtyä ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
  4. Laita pohja takaisin puhdistettuun vuokaan (pingota pohjaan leivinpaperi) ja kostuta pohjaa hiukan. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään.
  5. Koristele haluamallasi tavalla.

 

 Tein tuollaisen valkosuklaa koristuksen reunaan. Oli alunperin muka kuviokin siinä, mutta mokasin pahemman kerran - mun alusjäähdytyspussukat olivat niin eri kokoisia et muovikalvo oli siinä päällä aikamoisella mutkalla ja miten sattuu. Elikkä se siitä hienosta kuviosta. Päälle halusin harjoitella taas kermaruusuja ja sekin meni metsään. Pastaväri ilmeisesti löysyttää tuon FloraVispin aikas tavalla, oli semmosta velliä et ei tosikaan ja eihän semmosesta mitään ruusuja pursotella - ainakaan kauniita semmosia. Olis pitäny vaan antaa olla sen kerman naturell ja sit valmiita ruusuja suihkutella Pink:llä suihkeella. Yritin pelastaa ulkonäköä helmiäissuihkeella ja sokerihelmillä. Pössipää menin laittaan ne helmet jo eilen illalla tuohon päälle, ja tänä aamuna ko kuvasin kakun päivänvalossa olivat ne helmipalluraiset tietty jo sulanneet ikävän näköisesti tuohon päälle.

Ei haittaa mokaukset ko ihan arkikakuksi tän tein, harmittais kyllä jos olis jollekin muulle! Kakku ei ollut mikään suuri makuelämys, jotakin se kaipasi lisäksi esim. marjalikööriä ja laitoin tuota puolukkaa ehkä hiukan liikaa. Marjasurvos olis mulla kannattanut paseerata eli pusertaa siivilän läpi - ne kuoret aika ikävästi suussa tuntuivat kakkua syödessä.