Eilen tein elämäni ensimmäistä kertaa marenkeja, en ole koskaan ajatellut niitä itse tehdä, kun en juurikaan ole ollut marengin ystävä. Nyt kummiskin piti koe-erä tehdä tyttären syntymäpäiviä silmällä pitäen. Halusin marenkeihin jotain muakuainetta mukaan ja tytär halusi sit mansikkaisia. Ohjetta katsoin vähän sieltä ja tältä ja sit päädyin tämmöseen soviteltuun versioon.

 

OHJE:

3 kananmunan valkuaista

reilu 2 dl mansikkatomusokeria

½ tl omenaviinietikkaa

 

  1. erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne vaanhdoksi.
  2. lisää vähitellen mansikkatomusokeri joukkoon vatkauksen aikana ja vatkaa seosta voimakkasti yhteensä n. 6 minuuttia
  3. lisää omenaviinietikka ja vatkaa taas hetkinen.
  4. laita marenkimassa pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla haluamasi kokoisia kiehkuroita tai tee lusikalla kekoja. Marengit eivät leviä uunissa, joten ne voi pursottaa vieri viereen.
  5. anna marenkien tekeytyä 50-75 asteisessa uunissa 2½ tuntia, sammuta uuni ja anna ne olla vielä jälkilämmössä n. 30 min.

 

Mulla tuli tästä määrästä 24 marenkia, olis tullu vielä muutama muttei ne mahtuneet yhdelle pellille. Mie mietinkin et voisko uuniin laittaa kaksi pellillistä yhtäaikaa, kun niidenhän ei siellä tarvihe paistua vaan ne vaan "kuivavat" siellä miedossa lämmössä (en omista kiertoilmauunia). Nämä olivat kyllä tosi herkkua. Ekana ajattelin et maistiaisten jälkeen säästetään synttäreille loput, muttei me maltettu vaan kohta on jo kaikki syöty :)!