IMG_0351.jpg

 

Halusin tehdä täytekakun entisajan tyyliin, lapset saavat maistaa miltä täytekakut maistuivat äidin ja isän lapsuudessa/nuoruudessa - taitavat tosin monet tehdä edelleenkin tällä tyylillä. Kakussa on 6 munan pohja (pakasteessa mulla oli yksi hiukan revennyt kakkupohja), kostutukseen käytin säilykehedelmän lientä, välissä on Dronninholmin mansikkahilloa, banaanisosetta (vain toisessa välissä) ja kuohukermasta vatkattua kermavaahtoa. Päällä säilykepersikkaa, muutama pakastemansikka ja tietty kuohukermasta vatkattu kermavaahto. Käytin EILA kuohukermaa, yllättävän valkoinen vaahto siitä tuli, aikoinaan vaahto oli hyvin kellertävää.

 

  • Meillä kotona tehtiin kakkupohjat 4-5 munan kokoisina, siihen aikaan ei kakkujen koot olleet huikeita, toisaalta juhlatkin olivat pienimuotoisempia. 
  • Kostutukseen käytettiin aina sälykehedelmien lientä. Joskus kaverien syntymäpäivillä sain maistaa kakkua, joka oli kostutettu sokerikahvilla (mokkakakku?). 
  • Täytekakun väliin laitettiin aina hilloa, banaanisosetta ja usein myös paloiteltuja säilykehedelmiä antamaan mehevyyttä ja raikkautta. Väliin vatkattiin myös kuohukermaa. 
  • Kakku yleensä täytettiin, päällystettiin ja (sitä) syötiin samana päivänä. Kakkua kyllä riitti monelle päivälle, ja ilman kakkukupua kermavaahto kuivasi siihen päälle - muistan edelleen sen maun.
  • Kakun päälle käytettiin samaa vatkattua kuohukermaa, mitä oli laitettu väliin. Kerma oli kallista ja sitä yleensä oli hyvin vähän, leipurilla olikin tekemistä saada kermavaahtokerros päälle. Meillä kerma levitettiin isolla sahalaitaisella leipäveitsellä, siinä oli kellertävä muovinen kahva. 
  • Kakku koristeltiin usein hyvin yksinkertaisesti, usein päällä oli säilykehedelmiä esim. cocktailhedelmiä. 


 

IMG_0339.jpg