Mulla jäi edellisestä maidottomasta kakusta tarvikeaineita. Olin ostanut varalta ylimääräsisiä maidottomia vispejä (Sunnuntai ja GoGreen) ja sokericrémeäkin jäi. Näillä oli hyvä tehdä hiukan testailua. Leivoin 2 munan pienen kakkupohjan, kostutin sen ananastäysmehulla, väliin sipaisin hiukan omenamarmeladia ja tein mössön vatkaamalla ½ purkkia Sunnuntai maidotonta Vispiä ja sekoitin sen joukkoon kaakaolla maustettua sokericrémeä. Päälle keitin kinuskin toisesta puolikkaasta tuota vispiä, joukkoon laitoin tomusokeria ja siirappia ja lopuksi maidotonta Sunnuntai margariinia + vaniljasokeria. Pursotukset tein GoGreenin maidottomalla vispillä ja kukkasia lykkäsin tuolta mun "varastosta". Tässä tuloskset kokeilusta:

 

SISUS:

  • Jäi edelleen löysäksi vaikkakin sokericréme on niin jämäkkää tavaraa, olis pitänyt laittaa liivatetta joukkoon. Kakku lössähti leikatessa, niin lötkö tuo täyte on. Hiukan liian makeaa minusta täytteeksi.

KINUSKI:

  • Paksuuntui ja tuli kiiltävää, mutta kovettui ihan liian kovaksi elikkä ei enää voinut puhua kinuskista ja oli hankala leikata. Tästä keitoksesta olisi tullut kovia imeskeltäviä toffeekarkkeja :). Tulisikohan maidottomalla ruokakermalla parempi koostumus.

PURSOTUS:

  • GoGreen maidoton vispi vaahdottuu jonkin verran sitä vatkatessa. Mikäli meinaa sillä koko kakun päällystää ja vielä pursottaakin, saa kyllä varata monta purkkia ... tähän pieneen 2 munan kakkuun 1 purkki riitti juuri ja juuri. Löysä on rakenne ja sen vuoksi ei kovin massiivisia pursotuksia kannata tehdä. Nytkin osa kiehkuroista alkoi valumaan tuossa kovalla kinuskipinnalla.

 

Opettelelua ja perehtymistä tämä kyllä vaatii. Pitänee alkaa metsästämään hyviä ohjeita oikein urakalla.