IMG_1851.jpg

 

Tekaisin eilen meille mustikkapiirakan vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella, tällä kertaa en tehnytkään tavalliseen pyöreään piirakkavuokaan, vaan pinnotettuun suorakaiteenmalliseen irtopohjalliseen. 

pohja:
125g voita
1dl sokeria
1 muna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:
200g mustikoita
1dl kermaa
1muna
1tl vaniljasokeria
1rkl sokeria
 

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdolle
2. Lisää muan koko ajan sekoittaen
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita.
4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen.
5. Sekoita täytteen aineet keskenään mustikoita lukuunottamatta.
6. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle jäiset mustikat.
7. Paita piirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia