1970563.jpg

 

Tänään herkuteltiin tällä porkkanakakulla, ohjeen otin Valion lehtisestä Essut esiin nyt leivotaan. Eilen leivoin itse kakun ja säilytin sitä jääkaapissa, tänään kostutin ja tein täytteen + koristelin.

 

  • 200g voita sulatettuna
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3dl (150g) hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kanelia

Kostutus

  • 1 dl omenatäysmehua

 Täyte ja kuorrutus

  • 1 prk (200g) appelsiini-tuorejuustoa
  • 2/3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 dl kuohukermaa (käytin 1 prk FloraVispiä)

 

  1. Sekoita sokeri voisulaan.
  2. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan.
  5. Paista 175 asteessa n. 40 min.
  6. Anna jäähtyä.
  7. Sekoita täytteen ainekset, lisää viimeisenä vaahdoksi vatkattu kerma.
  8. Halkaise jäähtynyt kakku.
  9. Nosta pohja tarjoiluvadille. Kostuta.
  10. Levitä vajaa puolet täytteestä pohjalle. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta.
  11. Peitä kakku hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
  12. Levitä kakun päälle loppu täyte.
  13. Koristele haluamallasi tavalla.

 

1970569.jpg

 

Laitoin koristeeksi sekä paahdettua, että värjättyä kookoshiutaletta ja marsipaaniporkkanoita. Kakku oli oikein mehevää ja hyvää. Ohjeessa luki et tulisi 10 palaa, minusta tästä syö kyllä useampi :) - niin iso ja muhkea tuli!

PS. Nyt on pahimmat kirjoitusvirheet korjattu, eilen tätä kirjoitin älyttömällä kiireellä