Tiistai-iltana leivoin iltapalalle perunarieskoja. Päiväruoalta oli jäänyt just sopiva määrä perunamuusia ja siitä sain idean tehdä pitkästä aikaa rieskaa. On nää vaan niin äly hyviä.  Ohje on suoraan ohrajauhopussin kyljestä.

OHJE (10 kpl):

4 dl perunamuusia

2 dl täysjyväohrajauhoja

1 muna

½ tl suolaa

 

  1. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
  2. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Jaa taikina 10 tasakokoiseen kasaan leivinpaperin päälle.
  4. Ripottele päälle hiukan jauhoja ja taputtele rieskat n. ½ cm paksuisiksi.
  5. Pistele rieskat haarukalla ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Rieskat ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuina.