Tänään pitkänäperjantaina menimme syömään vanhempieni luokse ja tein tuliaisiksi tämän hyydykekakun. Ohjeen olen ottanut ikivanhasta Pikka-lehdestä, banaaniaurinko nimellä kulkeva resepti. Aikasmoisen korkea tästä tuli ko tein "ehkä" liian pieneeen vuokaan. Vaihdoin keksipohjan kahden munan kakkupohjaan.

 

pohja:

1 pkt (175g) kaurakekasejä

75 g margariinia

 

täyte:

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

5 dl mautamatonta jogurttia

½ prk (150g) appelsiinimarmeladia

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

8 kpl liivatelehtiä

½ dl appelsiinimehua

 

päälle:

hedelmiä

2 dl appelsiinimehua tai vettä

1 dl hyytelösokeria

 

  1. Murskaa keksit. Lisää sulatettu rasva. Kiinnitä leivinpaperi n. 24 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtti, marmeladi, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se nostelemalla varovasti jogurttiseokseen.
  3. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sekoita joukkoon puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
  4. Anna hyytyä kylmässä n. 5 tuntia tai yön yli.
  5. Tee halutessasi kille esim. appelsiinimehusta tai asettele päälle viipaloituja/kuutioituja hedelmiä. Tee päälle kiille joko hyytelösokerista  (2 dl appelsiinimehua tai vettä + 1 dl hyytelösokeria) tai liivatelehdistä (3 dl mehua + 3 liivatelehtiä).

 

Mie tein päälle appelsiinimehusta kiilteen ja olin TAAS hätäinen, lisäsin sen liian lämpimänä ja ehkä liian nopeaan kumauttaen ... tän kans pitäis olla malttia. Ikävästi siis tuota täytettä pulpahti tuohon pinnalle :(! Koristelin kakkua rouhitulla suklaalla, suklaamunilla ja marsipaanikukkasilla. Tuo hyytelö vaan on semmosta tököttiä et alkaa hyvin nopeaan koristeita sulattamaan.

 

 

Tässä on meidän viime vuoden hyytelökakku, pesä siis siinäkin! Täyte taitaa olla vaniljainen ja pohja on kaurakeksistä. Päällä on hedelmiä ja hyytelösokerikiille.