2071493.jpg

 

Vuosi sitten lokakuussa leivoin näitä alunperin mustaherukasta tehtyjä ihania "paloja". Näitä tehdessä käytin ensimmäistä kertaa valkosuklaata leivonnaisessa ja ihastuin ikihyviksi. Voi mahoton miten hyviä nämä olivatkaan. Mulla ei ollut mitään likööriä laitettavaksi tuohon kuorrutukseen, laitoin muutaman tipan rommi- tai punssiaromia (en muista kumpaa). Ohjeen olen ottanut Ullanunelma -Reseptit osiosta.

 

Pohja:

  • 250g voita
  • 3dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 100g valkosuklaata
  • 3 dl mustaherukoita (mustikoita käytin)

Väliin:

  • n. 150g mustaherukkahilloa/marmeladia (käytin mustikkamarmeladia)

Päälle:

  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl mustaherukkalikööriä (laitoin muutaman tipan punssiaromia)
  • vettä

 

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Sekoita kuivat-aineet keskenään sekaisin ja lisää maidon kanssa vuorotellen vaahdon joukkoon. Rouhi valkosuklaa ja lisää taikinaan, lisää myös marjat.
  3. Levitä leivinpaperille vuoratulle uunipellille ja paista uunin alatasossa 175 asteessa n. 30-35 min.
  4. Puolita jäähtynyt levy. Levitä toisen puoliskon poäälle marmeladi. Käännä toinen puolisko päälle.
  5. Sekoita tomusokeri ja vesi, lisää halutessasi likööri tai aromiaine. Levitä kansilevyn päälle.
  6. Laita jääkaappiin hieman jähmettymään ja leikkaa paloiksi.

 

Nämä olivat oikein hyviä, pitää tehdä joku päivä uudestaan ja tällä kertaa mustaherukoista - niitä on pakastearkku täynnä!