Eilen leivon mehevää marmoritorttua, sillä nimellä tämä ohje oli aikoinaan lehdessä. Tämä oli siihen aikaan erikoisinta leipomusta mitä olin tehnyt ja tein tämmösen tortun jopa meidän hääjuhliin 10 vuotta sitten. Marmori nimi tulis oikeesti tän tortun päällisestä, en viitsinyt ostaa kahta eri hyytelöä ja siksi tein päällisestä hiukka erilaisen.

Pohja:

  • 150g margariinia tai voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 50g rouhittua talous- tai minttusuklaata
  • 2 dl karkeaa omena- tai päärynäraastetta
  • 1/2 dl maitoa

Kuorrutus (ohjeessa):

  • n. 230g  tomusokeria
  • n. 3 rkl maitoa
  • 2 rkl punaista sileää hyytelöä
  • 2 rkl vihreää sileää hyytelöä esim. minttu

Kuorrutus (tässä kakussa) - sekoita kaikki ainekset kuumaan kahviin:

  • loraus vahvaa kahvia
  • nokare voita
  • tummaa kaakaota
  • n. 50g taloussuklaata
  • vaniljasokeria
  • tomusokeria
  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös rouhittu suklaa.
  4. Lisää vaahtoon kuivat aineet yhdessä raasteen ja maidon kanssa. Sekoita varovasti.
  5. Paista voideltussa vuoassa 175 aseteessa n. 40-45 min.
  6. Kumoa torttu ja anna sen jäähtyä.
  7. Sekoita tomusokerin joukkoon maito ja sekoita kunnes on tasaista. levitä kuorrutus kakun pinnalle.
  8. Laita hyytelöt pieniin pusseihin ja leikkaa kulmasta pala pois.
  9. Pursota raitoja n. 3cm välein ja toista hyytelöä raitojen keskelle.
  10. Vedä veitsellä edestakaisin viiltoja n. 2cm välein raidotuksen poikki.

 

Kakku on nimensä veroista elikkä oikein mehevää ja minusta siinä maistuu kivasti tuo kaardemumma. Tähän omaan kakkuuni tein siis tuommosen suklaakuorrutksen ja päälle laitoin vielä Fazerin Tastes of NATURE hedelmä- & suklaasekoitusta (punainen pussi). Tuoteselostusta kun katsoo niin pussi sisältää suklaalla kuorrutettua banaania, kuivattua omenaa ja tummaa suklaata - ostin kokeeksi tarjouskorista.