2011119.jpg

 

Tänään syötiin iltaruoaksi pizzaa ja salaattia. Pohjan tein UnelmaUllan ihanalla rapealla rukiisella ohjeella. Tästä ohjeesta tulee neljä isoa pyöreää pellin kokoista pizzaa mikäli tykkää ohuesta pohjasta. Illalla kuvista tulee ällöttävän keltaisia, erinomaisen herkullisia kyllä olivat :). Isäntä halusi pitzoihinsa tomaattikastikkeen ja juuston lisäksi kinkkua/kinkkumakkaraa, tonnikalaa, aurajuustoa ja pepperoonia. Minä laitoin omiini peperoonin sijasta ananasta.

 

Pohja (4kpl pyöreää pizzaa):

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 pss (6g) kuivahiivaa
  • 1/2 rkl sokeria
  • n. 3dl haaleaa vettä
  • 1/2 dl öljyä

Tomaattikastike:

  • 2 prk tomaattipyrettä
  • 1 dl ketchuppia
  • 2 rkl öljyä
  • mausteita (pippuria, yrttisuolaa, valkosipulijauhetta, sokeria, pizzamaustetta)
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja vaivaa taikina kiinteäksi.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä jauhojen avulla palloiksi, peitä leivinliinalla ja anna kohota hetken aikaa.
  3. Tee tomattikastike sekoittamalla aineet keskenään.
  4. Kaulitse pallot jauhojen avulla ohuiksi pyöreiksi levyiksi (pellin kokoisiksi).
  5. Levitä levyn päälle tomaattikastike ja juusto ja halauamasi täytteet.
  6. Paista pizzoja 250 asteisessa uunissa.
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

<?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />

 

Minulla on tapana leikkoa kinkku/makkara ja juusto sauvasekottimen mukana tulleella leikkurilla; nopeaa, vaivatonta ja tasakokoista. Meillä on tapana sekoittaa kinkun sekaan joko kinkkumakkaraa tai gotler makkaraa - se antaa mukavaa aromia.

 

2011122.jpg