IMG_1183.jpg

 

Esikoisen ylioppilasjuhliin tein hyydykekakkuja kaksin kappalein, ohjeen tein kolminkertaisena 23cm ja 20cm vuokiin. Tällä ohjeella olen tehnyt jo vuosikymmenet, erilaisella päällisellä kakku muuntautuu tarpeen mukaan. Näihin kakkuhin halusin käyttää tuoreita hedelmiä (ananas, kiivi) ja marjoja (mansikat), päälle laitoin vielä hyytelösokerista kiilteen. 

pohja: 
165g kaurakeksejä
60g voita (sulatettuna)
 

täyte:
1prk Flora Vanillaa (vaahdotetaan)
180-200g vaniljatuorejuustoa (lisätään sekoittaen vaahtoon)
½dl tomusokeria (lisätään massaan)
4-5 liivatelehteä (pehmennetään kylmässä vedessä, puristellaan ylimääräinen vesi pois)
½dl sitruunamehua (kuumennetaan, lisätään siihen liivatteet ja seos lisätään massaan)

 

Kakut tein etukäteen pakkkaseen, juhlia edeltävänä päivänä lisäsin jäisten kakkujen päälle marjat ja hedelmät ja tein hyytelösokerista kiilteen.