IMG_9679.jpg

 

Eilen leivoin meille päiväkahville banaanikakkua, toinen kakku jäi vielä tälle päivälle. Linkin ohjeeseen bongasin KodinKuvalehden fb-vivulta. 

100 g voita
dl sokeria
kpl munaa
dl vehnäjauhoja
tl leivinjauhetta
tl inkivääriä
tl kanelia
kpl kypsää banaania (400g)
1/2 dl vahvaa kahvia

                                                                 Kuorrutus

100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
dl tomusokeria
tl vaniljasokeria

 

Valmistusohje

  1. 1.Lämmitä uuni 175 asteeseen.
    2.Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
    3.Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon.
    4.Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
    5.Kääntele seos voi-sokerivaahtoon.
    6.Soseuta banaanit haarukalla ja lisää ne kahvin kanssa taikinaan.
    7.Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
    8.Paista uunin alatasolla noin 1 tunti.
    9.Anna kakun jäähtyä.
    10.Tee kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella.Lisää joukkoon sokerit.
    11.Levitä seos jäähtyneen kakun päälle.
  2. Säilytä kakku viileässä.

Vinkki! Valitse kakkuun mahdollisimman kypsät banaanit. Mustiksi pilkuttuneet hedelmät sopivat erinomaisesti kakun leivontaan.