Tänä vuonna meillä herkuteltiin Itsenäisyypäivänä lohihyydykekakkua.
pohja:
150g hapankorppuja murskattuna
75g voita sulatettuna
3/4 dl vettä
ruohosipulia
täyte:
5 kpl liivatelehtiä
½ dl sitruunamehua kuumennettuna
1 prk kermaviiliä
200g valkosipulituorejuustoa
200-300g savustettua lohta
maustepippuria
suolaa
tilliä
ruohosipulia
2dl kuohukermaa vaahdotettuna
- Murskaa hapankorput, sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja siputtu ruohosipuli. Leikkaa irtopohjavuoan (läpimitta 22-24cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoan reunoille reunakalvo tai leivinpaperista leikattu suikale. Laita vuoka kaappiin.
- Pehmitä liivatelehtiä kylmäsä vedessä n. 5min. Kuumenna sitruunamehu ja lisää puristellut liivatteet mehuun.
- Vatkaa kermaviili ja tuorejuusto, lisää mausteet ja kala. Lisää liivateneste massaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita massaan varovasti käännellen.
- Kaada seos vuokaan ja peitä se kelmulla. Anna hyytyä yön yli.
Kommentit