TaikinaTaivaan fb-sivuilla Anu kaipasi ohjetta tälle piirkalle. Usein on tapana lykätä suolaisiin piiraisiin sitä mitä kaapista löytyy mittaamatta ja punnitsematta silmämääräisesti näppituntumalla.  Muistelen tässä mitä piirakkaan laitoin:


Sunnuntai piirakkapohja


pohjan päälle:

1 prk (150g) smetanaa 

2 rkl tuoretta tilliä 

50g juustoraastetta 

ripaus yrttisuolaa


täyte:

1 pss(200g)  pakaste parsakaalta

150-200g savulohta


täytteen päälle:

1 kananmuna

1dl maitoa

50g juustoraastetta

1 rkl Välimeren yrtit tuorejuustoa

 

  1. Sulata piirakkapohja ohjeen mukaan. Voitele vuoka ja painele sulannut pohja vuokaan. Esipaista 10 min. Anna jäähtyä.
  2. Levitä pohjan päälle smetana, ripottele juustoraaste, tilli ja yrttisuola. 
  3. Asettele sulanneet parsakaalet piirakan päälle. 
  4. Palottele lohi pieneksi ja levitä palat piirakan päälle.
  5. Riko kulhossa kananmuna rakenne, lisää maito, tuorejuusto ja juustoraaste. Lisää piirakan päälle.
  6. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.

 

Smetanan voi korvata ranskankermalla ja maidon ruokakermalla. Tuorejuuston voi jättäähalutessaan pois. Määrät ovat noin määriä, muistan mitä laitoin mutten tiedä kuinka paljon :). Mikäkäli piirakan pinta alkaa tummua laita päälle folio.