Ohjeen tähän leipomukseen otin Merjan leivonta ja askartelublogi:sta (täältä). Minun makuun kakku oli aivan liian sokerista ja mautonta, jotenkin hötteröistä. Kuorrute on todella ihanaa ja seuraavan kerran teenkin kakun eri ohjeella kuorrutteen alle. Jos kuorrutetta haluaa pursottaa kauniisti "roikkumaan" reunalle kuten Merjan kakussa, niin siitä pitää tehdä todella paksua.
200 g rasvaa
4 dl sokeria
3 munaa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ dl kermamaitoa
1½ dl rusinoita
1½ dl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat.
- Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää neste.
- Lisää rusina-manteli-vaniljasokeriseos.
- Rasvaa ja jauhota iso kahvikakkuvuoka. Täytä vuoka ja kopauta pari kertaa vuokaa pöytää vasten, poistaaksesi ilmatilat.
- Paista kakkua 175 asteisessa uunissa, noin 40 min.
Kuorrutus:
1 dl kermaa
100 g rasvaa
2 rkl sokeria, tummaksi paahdettuna
300-350 g tomusokeria
- Ruskista sokeri paksupohjaisessa kattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa).Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa. Tämä tapahtuu pian, eli ole tarkkana.
- Lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta seos koko ajan vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Se saa olla melko paksua.
Kommentit