Siskoni hääjuhlaan tein yhdeksi suolaiseksi herkuksi kinkkuvoileipäkakun. Toisten mielestä voikkarit ovat vanhanaikaisia ja aikansa eläneitä, mutta minusta ne edelleen ovat täytekakun ohella juhlapöydän kruunuja ja tuntuivat juhlaväelle hyvin maistuvan. Tällä kertaa kinkkuversiota meni enempi kuin kala (se oli taaempana).
12 palaa ruispaahtoleipää
12 palaa moniviljapaahtoleipää
kostutus:
maitojuoma
1. täyte (kahdessa välissä):
2 prk (400g) ruohosipulituorejuustoa
1 prk ranskankermaa
hiukan kermaa notkistamaan
300-400g palvikinkkua pieneksi leikattuna
2-3 maustekurkkua pieneksi leikattuna
sinappia, pippuria
2. täyte (yhdessä välissä):
1 prk (200g) valkosipulituorejuustoa
½-1 prk ranskankermaa
punaista makeaa paprikaa pienenä silppuna
tuorekurkkua pienenä silppuna
yrttisuolaa, pippuria
päällä:
2 prk (5 dl) FloraVispiä vaahdotettuna
2 prk (400g) valkosipulituorejuustoa
kinkkua, kurkkua, viinirypäleitä, ruohosipulia, herneenversoja, salaattia
Kaupasta löysimme ihania erilaisia salaatteja irtomyynnistä, niin tuoreita ja reheviä ja ennen kaikkea mahtavissa värisävyissä. Voileipäkakkujen koristelu on aikamoisen mielenkiintoista, en etukäteen juurikaan sunnittele vaan se sit siinä tehdessä ikäänkuin löytyy ... siis hidasta hommaa :).
Kommentit