Tänään juhlittiin mieheni syntymäpäiviä, makeaksi herkuksi hän valitsi mutakakun (hillojen ja vaniljajäätelön kera) ja suolaiseksi mie tein tätä herkkupiirakkaa. Ohjeen otin Ullalta Elämä makeaksi-blogista. Muuten tein ohjeen mukaan, vaihdoin vain tonnikalan kinkkuun ... meän esikoinen ei lämmitettyä tonskua suuhunsa laita.

pohja:

  • 250 g voita
  • 250 g maitorahkaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

pohjan päälle:

  • 150 g créme fraichea
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk tonnikalaa paloina öljyssä

täyte:

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 1 punainen paprika pilkottuna
  • 1 pkt aurajuustoa
  • 2-3 persikan puoliskoa paloiteltuna
  • 100 g meetwurstia suikaloituna

päälle:

  • noin 50 g juustoraastetta

 

  1. Nypi pehmeähkö rasva ja keskenään sekoitetut jauhot keskenään, lisää maitorahka joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina sopivaksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
  2. Sekoita créme fraiche, juustoraaste, kananmunat ja tonnikala keskenään, levitä seos pohjan päälle.
  3. Ripottele täytteen ainekset päälle ja vielä lopuksi juustoraastetta pinnalle. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

 

Oli kyllä todella herkullinen piirakka ja tuo pohja on erityisen maukas. Tätä tehdään meillä kyllä uudemman kerran :).