Tämän kakun ohje on suoraan Santa Marian sivuilta elikkä kyseessä on tietty kaikille tuttu: Frozen Caipirinha Cheesecake. Laitan tähän ohjeen suoraan sieltä:

10-12 palaa

10 digestivekeksiä

50 g voita

Täyte:

1 pussi Caipirinha Drink Mix 50g

200g Philadelpia-tuorejuustoa

3 dl kuohukermaa

3 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

½ rkl liivatejauhetta

½ dl kylmää vettä

Koristelu:

hedelmiä ja/tai marjoja

 

  1.  Murskaa digestive keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
  2. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22-24 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla. Laita jääkaappiin jähmettymään.
  3. Liota liivatejauhetta kylmässä vedessä kattilassa noin 5 minuuttia. Kuumenna ja liuota liivatejauheseos varovasti liedellä, mutta varo ettei seos kiehu.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  5. Sekoita keskenään drinkmix, philadelphiajuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  6. Lisää liivateseos hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.
  7. Levitä täyte vuokaan ja laita cheesecake pakastimeen noin 4 tunniksi.
  8. Ota kakku pois pakastimesta noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele hedelmillä ja marjoilla.

Mie käytin 22 cm vuokaa ja hyydyttämiseen liivatelehtiä, laitoin varalta 4 kpl tosin varmasti kolmekin olisi vallan hyvin riittänyt. Minun makuun tästä kakusta tuli aivan liian sokerista ja seuraavalla kerralla korvaan kuohukerman kevyemmällä vaihtoehdolla ja laitan hiukan vähemmän tomusokeria. Meillä tätä kutsutaan nyt Sprite-kakuksi ;).