Kerroskakun kokoamisesta on minulta jossain vaiheessa pyydetty ohjeistusta. Mie olen tehnyt muutamia kerroskakkuja ja samalla kaavalla kaikki. Alakakusta pyrin tekemään ison ja tukevan ja päälliskakusta  sit pienemmän ja mahdollismman kevyen (vain yksi täyteväli), jotta ei tarvita mitään tukirakenteita sisälle. Ihan tavis hillo-kerma sisuksellakin tulee tarpeeksi jämäkkä ala- ja yläkakku.

 

 

Alakakusta (tässä 8 munan kakku tehty 25 cm:n vuokaan) siis aloitetaan ja siihen levitetään kerma tasaiseksi palettiveitsen tai raapan avulla. Itse tykkään ekkana pursottaa kerman tuolla tavalla ympäri kakkua, minusta näin saa kermaa jo ennen levitystä tasaisesti joka paikkaan saman verran.

 

 

Sitten vaan asetellaan ylempi pieni kakku (tässä 2 munan kakku tehty 15 cm:n vuokaan) ison päälle varovasti oikeaan kohtaan. Itse tykkään laittaa päälliskakun tuonne takareunaan, jotta koristeille jää tilaa etualalle. Pikku kakku päällystetään kermalla samaan malliin ennen pursotuksia.

 

Ei tässä siis mitään sen ihmeelisempiä kommerverkkejä tarvita, ainoastaan pyörivä koristelualusta on minusta ison kakun käsittelyssä todella kätevä (ja pienenkin). Tässä kyseisessä kakussa vaan kerma  jäi tosi lötköksi ja en saanut sitä levitettyä kovinkaan sileäksi ja pursotuksetkaan eivät menneet juuri siitä syystä ihan nappiin.