Lauantaina leivon nämä pikkuleivät ja ovat meille jouluherkuiksi tarkoitettu. Ohjeen otin Kotilieden nettireseptiarkistosta. Mitään äärettömän kauniitahan näistä ei tule erityisesti näin naturell tarjottuna, mutta maku onkin sitten ihan taivaallisen hyvää - samalla makeaa, rapeaa ja sopivan kirpakkaa. Tuo muscovadosokeri on kyllä jännän lakritsaisen makuista.

 

OHJE (40 kpl):

125 g voita

1dl sokeria

3/4 dl muscovadosokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

1/4 tl  suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 dl muromysliä tai kaurahiutaleita

100g valkosuklaata

100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita

3/4 dl mantelirouhetta

 

  1. Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää muna.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä taikinan joukkoon.
  3. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan karpaloiden ja mantelirouheen kanssa. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
  4. Pyörittele taikinasta palloja leivinpaperin päälle, paina hieman litteämmäksi. Paista uunin 200 asteessa n. 10 minuuttia.

 

Meillä koko porukka tykkäsivät näistä ja piti hoppua laittaa pakkaseen odottamaan juhlapyhiä :). Mie aattelin koristella näitä, sit kun laitan tarjolle, valkosuklaalla ja joillain koristerakeilla.