Mulla on ollu paha aukko sivistyksessä; en ole koskaan syöny focacciaa enkä aurinkokuivattuja tomaatteja. Nyt sit iskettiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Tämän ohjeen bongasin SUNNUNTAI Rouheinen -sämpyläjauho pussista.

OHJE:

3 dl vettä

½ tl suolaa

½tl valkosipulijauhetta

1 rkl sokeria

1 ps kuivahiivaa

6-7 dl Sunnuntai Rouheinen - sämpyläjauhoja

50 g leivontamargariinia sulatettuna

voiteluun yrttiöljy:

½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

2-3 valkosipulin kynttä murskattuna

1 tl kuivattu oreganoa

pinnalle:

1 dl pilkottuja auringonkuivattuja tomaatteja

12 mustaa oliivia halkaistuna

 

  1. Valmista taikina sämpyläohjeen mukaan. Anna taikina kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 20 min.
  2. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä uunipellin (27cm x 35cm) kokoiseksi levyksi. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  3. Sekoita tomaattien öljyn joukkoon valkosipulin kynnet ja oregano.
  4. Painele kohonneeseen leipään sormella tiheään syviä koloja. Voitele leivän pinta yrttiöljyllä.
  5. Painele kuoppiin oliiveja ja auringonkuivattuja tomaatteja.
  6. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

 

Olihan tämä erikoisen hyvää, seuraavalla kerralla ripottelen hiukan päälle vielä karkeaa suolaa. Jonkun ihanan keiton kanssa tämä olis kyllä tosi namia, meillä kyllä meni koko pellillinen ihan vaan maistellessa tätä uutta leipomusta ;).