Tyttären toivomuksesta hänen syntymäpäivillä tarjottiin näitä lohitäytteisiä hapankorppurullia. Kaksi vuotta sitten tämmösiä tarjoiltiin kuopuksen ristiäisissä ja ihastuimme ikihyväksi. Ohjeen olen ottanut Kaarina Roinisen Kodin parhaat juhlat kirjasta. Mie tein täytettä kaksinkertaisen määrän ja laitoin sulatejuuston sijasta yhden purkin ruohosipulituorejuustoa ja yhden purkin valkosipulituorejuustoa. Kylmäsavulohen korvasin savustetulla lohella.

 

OHJE:

1-1½ l vettä

1 kasvisliemikuutio

40 kpl kapeita hapankorppuja

Täyte:

200g levittyvää sulatejuustoa

1 dl hillosipulia

n. ½ dl silputtua tilliä

n. ½ tl sitruunapippuria

ripaus valkopippuria

1 dl kevyt majoneesia

1 pkt (200-250g ) viipaloitua kylmäsavulohta

 

  1. Silppua hillosipuli ja leikkaa lohi pieniksi paloiksi.
  2. Vatkaa sähkövatkaimella juuston joukkoon hillosipuli- ja tillisilppu sekä mausteet.
  3. Lisää kevyt majoneesi ja lohi. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa.
  4. Kuumenna vesi ja kasvisliemikuutio paistinpannulla kiehuvaksi.
  5. Lado kiehuvaan kasvisliemeen 4 kpl hapankorppuja, anna kostua vain hetken (n. 5 sekuntia)
  6. Nosta hapankorput varovasti reikakauhalla voi- tai leivinpaperin päälle jäähtymään ja pehemenemään.
  7. Levitä jäähtyneille hapankorpuille täyte ja kääri rullalle.
  8. Lado rullat tiviiseen kannelliseen astiaan pystyasentoon vieri viereen toisiaan vasten siten, että saumakohta tulee toista rullaa vasten. Säilytä jääkaapissa.

 

Nämä ovat kyllä erityisen hyviä. Pitää joskus kokeilla vastaavia vaikkapa kinkku- ja kasvistäytteellä.