Tänään nautiskelimme jäätelöherkkua. Kokeilin eka kertaa tehdä tuohon mun uuteen silikonivuokaan jädekakkua. Vuoka näyttää tosi pieneltä, mutta veti sisäänsä kokonaiset 1½ litraa jäätelöä ja meni tuota valkosuklaatakin aikamoinen määrä.
-
n. 180g valkosuklaata
-
1 litra vaniljajäätelöä
-
reilu ½ litraa päärynäjäätelöä
-
lakritsakastiketta
-
turkinpippurirouhetta
-
Sulata valkosuklaa mikrossa 30 s. erissä ja kaada se silikonivuokaan. Kallistele vuokaa kunnes suklaata on ohuelti joka paikassa. Laita pakkaseen jämettymään.
-
Anna jäätelöitten pehmetä aavistuksen verran huoneenlämmössä ja vaivaa ne pehmeäksi.
-
Laita vuoan pohjalle ensin vaniljajäätelöä - levitä lusikalla tasaiseksi, sen päälle lorauttele lakritsakastiketta ja huiski turkinpippuri rouhetta.
-
Seuraavaksi päärynäjäätelö ja taas lakritsakastiketta ja turkinpippuri rouhetta. Lopuksi loput vaniljajäätelöstä. Laita pakkaseen jäätymään.
-
Ota kakku pakkasesta n. 15-20 min. ennen nauttimista, irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle.
Tämä oli kyllä erityisen herkullista. Esikoinen kyselikin et teenkö heille sit kakkuja ko ovat aikuisia, ja just tätä jäätelökakkua hän kuulemma minulta tilaa :). Taas olis saanu tuo valkosuklaa olla ohuempaa, olis hiukka helpompaa saada palasia kakusta ja vois joskus ottaa jopa kuvan kakun sisältäkin.
Kommentit