Tänään nautiskelimme jäätelöherkkua. Kokeilin eka kertaa tehdä tuohon mun uuteen silikonivuokaan jädekakkua. Vuoka näyttää tosi pieneltä, mutta veti sisäänsä kokonaiset 1½ litraa jäätelöä ja meni tuota valkosuklaatakin aikamoinen määrä.

  • n. 180g valkosuklaata
  • 1 litra vaniljajäätelöä
  • reilu ½ litraa päärynäjäätelöä
  • lakritsakastiketta
  • turkinpippurirouhetta
  1. Sulata valkosuklaa mikrossa 30 s. erissä ja kaada se silikonivuokaan. Kallistele vuokaa kunnes suklaata on ohuelti joka paikassa. Laita pakkaseen jämettymään.
  2. Anna jäätelöitten pehmetä aavistuksen verran huoneenlämmössä ja vaivaa ne pehmeäksi.
  3. Laita vuoan pohjalle ensin vaniljajäätelöä - levitä lusikalla tasaiseksi, sen päälle lorauttele lakritsakastiketta ja huiski turkinpippuri rouhetta.
  4. Seuraavaksi päärynäjäätelö ja taas lakritsakastiketta ja turkinpippuri rouhetta. Lopuksi loput vaniljajäätelöstä. Laita pakkaseen jäätymään.
  5. Ota kakku pakkasesta n. 15-20 min. ennen nauttimista, irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle.

 

Tämä oli kyllä erityisen herkullista. Esikoinen kyselikin et teenkö heille sit kakkuja ko ovat aikuisia, ja just tätä jäätelökakkua hän kuulemma minulta tilaa :). Taas olis saanu tuo valkosuklaa olla ohuempaa, olis hiukka helpompaa saada palasia kakusta ja vois joskus ottaa jopa kuvan kakun sisältäkin.