Joulun jälkeen alkaa suunnittelu Uuden Vuoden juhlia varten. Pitkään mietin mitä herkkuja voisi tarjota, haluaisi tehdä aina jotain erilaista. Käytännön syistä päädyin tekemään mm. muffinsseja, minulla kun on varastoituna satoja muffinssivuokia ja niistä pitäisi pikkuhiljaa päästä erilleen. 

Ohjeen näihin suolaisiin herkkuihin otin Pirkan sivuilta: TÄSTÄ löytyy resepti.

 

8-12 kirsikkatomaattia
1 pkt (100 g) kylmäsavuporoa
  tuoretta rosmariinia
  Taikina
2 kananmunaa
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl juustoraastetta
  Lisäksi
8 isoa muffinivuokaa
Vaihe1
Halkaise tai lohko kirsikkatomaatit. Puolita 4 poroviipaletta ja säästä ne koristeeksi. Hienonna loput poroviipaleet. Hienonna tuoretta rosmariinia 1 tl.
Vaihe2
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon rasva ja maito. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, hienonnettu rosmariini ja suola keskenään. Lisää jauhoseos, kuutioitu poro ja juustoraaste taikinaan.
Vaihe3
Lusikoi taikina muffinivuokiin. Asettele pinnalle kirsikkatomaatit. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Vaihe4
Koristele muffinit poroviipaleen puolikkailla ja rosmariininoksilla.